/ od /   Novosti / 0 Komentari

Frizerski trendovi u 2019.

Na izmaku je godina u kojoj smo se odmaknuli od ombrea i balayagea, obnovili oštećenu kosu i počeli se okretati ka prirodnome. Što sve onda možemo očekivati u 2019.? Stručnjaci su složni – još prirodnije, ekološki osvještenije i retro!

FRIZURE

 

Ako je vjerovati Guidu Palauu, jednom od najpopularnijih stilista frizura, 2019. godina u potpunosti je u retro znaku. Posebno se pritom, kao inspiracija, ističu šezdesete i sedamdesete, no kovrče nisu toliko glamurozne, već suptilnije i prirodne lagano prelomljene na način da simuliraju vjetar u kosi. Za već dominantni klasik – bob – to znači kombiniranje u različitim varijantama (ultra kratki, postepeni, dugi, kovrčavi), no za one koji se žele malo odmaknuti – na scenu se vraća i čuvena košnica, koja zahtijeva i malo više stiliziranja. Frizure će transformirati i povratak kratkih retro šiški – idealan, ali i hrabar potez za osvježenje izgleda.

No, i ljubiteljice duge kose doći će na svoje. Pegle za kosu su must-have pribor, jer duga, ravna i savršeno glatka frizura, po uzoru na one iz sedamdesetih, vraća se među top trendove. Imperativ su savršeno ravno, ali i zdravi vrhovi pa su sredstva za zaštitu i obnovu ispucalih vrhova, poput sprejeva, silikona, maski i seruma neizostavni na kozmetičkoj polici svake žene.

Za one koji su pak vjerni kratkim frizurama, slojeviti pixie-cut nastavlja svoju popularnost i u 2019. Nije za iznenaditi, s obzirom na jednostavnost održavanja – uz češalj za tapiranje i vrlo malo laka za kosu chic fizura spremna je u trenu.

Kovrče su trendi u što prirodnijim varijantama. Tekstura i volumen su top prioriteti, ali i kombinacija sa šiškama uvijek prolazi.

BOJE

Od futurističkih nijansi, do onih inspiriranih Instagram filterima – pravila zbilja nema.  No, kako boje uvijek prate frizure i modne trendove, i u paletama se osjeća retro utjecaj šezdesetih i sedamdesetih. Kestenjasto smeđa, crna, pepeljasto siva, pastelno ružičasta ili baby plava – za koju god nijansu da se odlučili, trendovi diktiraju: što prirodnije. Iako potražnja za živim bojama i dalje ne jenjava, nadolazećom sezonom dominirat će prirodne nijanse – hladne smeđe, pastelno hladne i neutralne te bogati spektar pastelno rozih, koraljnih i losos nijansi, dok frizerskim stručnjacima ovdje na raspolaganju stoje nove mydentity boje, čija NAKED paleta boja kao da je stvorena za nadolazeću sezonu.

Prirodno se traži ne samo u izgledu, već i u odabiru proizvoda. Organski naspram kemijskih proizvoda sve su češći odabir, a u skladu sa sve popularnijim zero-waste pokretom, važna je i ambalaža proizvoda.

Ne propusti edukacije top svjetskih frizerskih stručnjaka! Prijavi se na Hair Expo Zagreb i budi tamo gdje trendovi nastaju!

Podijeli


Odgovorite